fbpx
Menu

Poseer Tips

 Een mooie houding kan vaak het verschil maken tussen een goede en een slechte foto.

Het is belangrijk om je rug recht te houden en je schouders naar achteren. Hierdoor kom je zelfverzekerder over.

 • Oefen poses en uitdrukkingen Oefen voor de spiegel, let ook op je gezicht en niet alleen op je lichaamshouding. Kijk naar de poses op foto’s die je zelf mooi vind en probeer deze na te doen. Oefen ook uitdrukkingen en emoties zoals verliefdheid, boos zijn, verbaasd, geschokken. Een goed model kan de verschillende emoties gemakkelijk uitbeelden.Bewaar foto’s die je tegenkomt (zowel van internet als uit magazines). Je kunt deze poses jezelf dan ook eigen maken en eventueel de voorbeelden meenemen naar een fotograaf om voor ideeën te zorgen.
 • Ontspan en maak jezelf lang.
 • Hou niet beide armen recht tenzij dat nodig is voor die specifieke pose. Probeer altijd minstens een arm gebogen te houden, al is het maar een klein beetje. Hetzelfde geldt voor je benen. Maak je handen een beetje bol of je er kleine schepjes van maakt,waar het zand tussendoor kan lopen.
 • Hou je buik een beetje in, en je billen naar achteren, ook al ben je slank. Ga dwars op de kamer staan en draai je bovenlichaam naar de kamera toe.
 • Hou nooit je adem in voor een foto. Als je dat veel achter elkaar doet raak je buiten adem en loop je rood aan. Het is beter om rustig en constant te ademen.
 • Wissel je poses
  Neem tijdens een shoot na elke foto een andere pose aan tenzij de fotograaf het anders aangeeft. Een minimale verandering per foto is voldoende. Draai je hoofd een paar graden of kijk weg van de fotograaf of juist weer naar de fotograaf toe. Zo kan de fotograaf achteraf de beste uitzoeken. Constant dezelfde blik en pose levert ook constant dezelfde foto’s op.
 • Beweeg rustig met korte tussenposes zodat de fotograaf het juiste moment kan pakken.
 • Kijk niet altijd recht en strak in de camera.
 • Draai af en toe je hoofd een beetje, hou het ietwat scheef of kijk gewoon eens opzij.
 • Gebruik niet altijd dezelfde glimlach. Probeer ook eens een klein glimlachje, een pruillip, een brede lach, boze blik of een frons.
 • Denk aan leuke dingen je staat hier voor je plezier.

Lees ook:

Bekijk ook onze pakketten en kosten 

Reserveer VoorDEUR FoTOShoot

Reserveer een fotoshoot door het onderstaande formulier in te vullen.

Reserveer een Fotoshoot

Je aanvraag is succesvol verzonden. dankjewel. /Form submitted successfully, thank you.Er ging iets fout met het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw alsjeblieft. Error submitting form, please try again.

Contactgegevens:

E-mail: mel@boasphoto.nl

Mobiel: +31654912594

Studio/Bezoekadres:

Johan van Oldebarneveltlaan 62
3705 HJ Zeist
Post

Fröbellaan 42 3706 TH Zeist
The Netherlands

 

 

Contactgegevens:

E-mail: mel@boasphoto.nl

Mobiel: +31654912594

%d bloggers liken dit: